С федералните избори на 26 септември приключва не само ерата на Ангела Меркел, но и мандатът на нейния двойник! 64-годишната Урсула Ванецки от Атендорн (Северен Рейн-Вестфалия) планира да напусне публичната сцена заедно с канцлера.

„Внукът ми винаги ме е сравнявал с Меркел. Тогава забелязах сходството”, казва Урсула Ванецки, която прави добри пари като двойник на известен политик.

Двойниците печелят добре, до 1400 евро на шоу. Намирането им обаче е доста трудно: „Независимо кой ще спечели изборите - Лашет, Бербок или Шолц - ние отчаяно търсим следващия двойник“, казва говорител на агенцията, в която работи Ванецки.

Урсула има очевидна прилика с Ангела Меркел: „Не ми се наложи да работя върху имиджа. Обличам костюм, гримирам се и това е. Винаги съм носила същата прическа като канцлера", казва пред bild.de двойничката.

„Какви са акцентите в работата ми? Многобройни пътувания и представления. Съвсем наскоро имах телевизионна снимка за вафлена компания в Австрия, докато стоях пред камерата с Тръмп, Путин и Грета."

„Миграционната криза обаче породи омраза срещу канцлера. Дори започнах да се страхувам за живота си. А най-съкровеното ми желание: Искам лично да се срещна с Ангела Меркел! Може би ще се получи, когато тя се пенсионира".

Превод и редакция: GlasNews.bg