Принц Хари е разговарял с крал Чарлз III за диагнозата му рак и ще пътува от Калифорния до Обединеното кралство, за да го види през следващите дни, съобщи Би Би Си.

Крал Чарлз III е диагностициран с рак

Припомняме, че по-рано от Бъкингамския дворец съобщиха, че монархът е с рак, без да уточняват подробности. Туморът бил открит по време на неотдавнашното му лечение в болница.

Чарлз III ще отложи публичните си ангажименти, в които се очаква да бъде заменен от представители на кралското семейство.

На този етап не е известно кой орган е засегнат. Известно е, че ракът не е свързан с простатата и не е свързан със скорошната операция на кралската особа.

Диагнозата на краля ще повдигне сериозни въпроси за функционирането на монархията, тъй като сега въпросът за прехвърлянето на трона на принц Уилям може да стане много належащ.

Новината шокира британците, които все още не са се съвзели от информацията за сериозната коремна операция, която наскоро претърпя Кейт Мидълтън. И въпреки че онколозите казват, че принцесата на Уелс няма рак, процесът на нейното възстановяване ще отнеме време.

Трябва да се отбележи, че след съобщения за рак на Чарлз III се появиха слухове, че принцесата на Уелс Кейт Мидълтън е в кома и здравето й е в опасност.

От двореца Кенсингтън обаче побързаха да опровергаят тези слухове, като ги нарекоха „пълни глупости“.