Бъдещият крал на Великобритания принц Уилям отмени в последния момент кралското посещение, което предварително беше планирал за 23 май.

Бъкингамският дворец не уточни за кое събитие става дума, а просто публикува актуализации на графика на срещите, а дворецът Кенсингтън, официалната резиденция на принца и принцесата на Уелс, заявиха, че очакват с нетърпение възможността да отложат церемонията за бъдещето и много съжаляваха, че хората трябваше да отидат на среща, която няма да се състои, пише Hello.

Решението за отмяна идва, след като крал Чарлз и кралица Камила обявиха промени в графиците си. Това става след като премиерът на Обединеното кралство Риши Сунак обяви датата за общите избори. Те ще се проведат на 4 юли 2024 г.

В изявление кралската двойка потвърди, че всички кралски събития, „които биха могли да разсейват или отвличат вниманието от предизборната кампания“, са отменени или отложени. Бъкингамският дворец каза, че Чарлз и Камила са изразили съжалението си за онези, които може да са били засегнати от решението.

Крал Чарлз наскоро се срещна с министър-председателя в сряда и се съгласи с искането му за разпускане на парламента.

Резултатите от изборите на 4 юли ще определят дали Консервативната партия на Риши Сунак ще напусне правителството. Ако е така, кралят ще посрещне своя трети министър-председател след Лиз Тръс и Сунак.