Руският министър на отбраната Сергей Шойгу докладва на президента Владимир Путин, че руските войски са превзели Лисичанск и Луганска област, предадоха информационните агенции.

"Сергей Шойгу докладва на върховния главнокомандващ на руските въоръжени сили Владимир Путин, че Луганската народна република е освободена", се казва в съобщение на руското министерство на отбраната. Ведомството отбелязва, че руските войски и милициите на самопровъзгласилата се Луганска народна република са установили пълен контрол освен над Лисичанск и над редица намиращи се в околността населени пунктове, най-големите от които са Белогоровка, Новодружеск, Малорязанцево и Белая Гора.

Взривове в руски град, има загинали и ранени

Киев отрича това твърдение. Говорителят на украинското министерство на отбраната Юрий Сак заяви пред Би Би Си, че град Лисичанск не е под пълния контрол на руските сили.

Сак обясни украинската тактика с думите: "За украинците човешкият живот е приоритет, затова понякога се оттегляме от определени райони, за да можем после пак да ги превземем".

Русия свалила украински дронове на своя територия