6-годишната Оливия Патерсън от Обединеното кралство си играела навън, когато забелязала пламъци на покрива на дома на семейството си в Северен Йоркшир, Англия.

Момичето се превърна в истински герой. На 4 април Оливия Патерсън си играела навън, когато забелязала пламъци на покрива на къщата си. Мама Лора спяла на дивана с двете си най-малки деца Джоел-Джеймс и Тифани, когато момичето изтичало в къщата с викове: „Събуди се мамо, къщата гори, събуди децата”, пише Yorkshire Live.

Семейството избягало невредимо от пожара, който тръгнал от близката сграда и се разпространил на горните етажи на тристайния им дом.

Момиче спаси семейство от пожар, пожар, къщата се запали, пожар на покрива, момичето играе на двора, спаси семейството, събуди майка сиЦял екран
Сега семейството живее в апартамент под наем в Airbnb Снимка: SWNS

Баба Сейди Гелдър, на 54 години, похвали своята „удивителна“ внучка.

„Много се гордеем с нея. Тя има ADHD (невнимание, хиперактивност и импулсивност), така че беше абсолютно брилянтна. Не можем да повярваме, че Оливия извади Лора, защото тя е на шест години. Тя извика: „Събуди се мамо, къщата гори, събуди децата.” Хората по улицата не мислеха, че има някой в ​​къщата, тъй като на пътя нямаше нито една кола”, каза възрастната британка.

Момиче спаси семейство от пожар, пожар, къщата се запали, пожар на покрива, момичето играе на двора, спаси семейството, събуди майка сиЦял екран
Бабата хвали своята "удивителна" внучка Снимка: Yorkshire Live

Семейството губи почти цялото си имущество в пожара. Според Сейди Гелдър те са успели да вземат няколко от вещите на децата, но всичко останало е унищожено. След инцидента хората дариха легла, постелки, хавлии и други покъщнина. Сега Лора и децата й живеят в апартамент под наем в Airbnb.

Според британски издания разследването на пожара продължава. На семейството е казано, че пожарът може да е причинен от зарядно устройство за телефон. Към понеделник сутринта, 15 април, повече от 4000 лири стерлинги бяха събрани на страницата GoFundMe, създадена в подкрепа на семейството от бивши колеги на Лора.