Шокиращ инцидент се случи в Саксония-Анхалт, Германия. Малък самолет кацна директно върху движещо се превозно средство. Вътре в превозното средство е била 36-годишна майка, нейното осеммесечно бебе и семейна двойка.

Според последната информация в следобедните часове в района на Асмустед самолетът Cessna 172 T тръгнал да се приземява. Според очевидци той се спуснал твърде ниско и се блъснал в превозното средство, което се е движило по околовръстния път до пистата. Силата на удара откъснала колелото на самолета и задната врата на автомобила.

 

Снимка: Томас Шулц

„Пилотът пропусна с около 200 метра, но все пак успя да приземи самолета на пистата на летището“, обясни пред bild.de началникът на пожарната.

Двойка от Долна Саксония, които са били в самолета, са невредими. Шофьорът на колата, майка от Кведлинбург, и нейното осеммесечно бебе са откарани в болница като предпазна мярка.

Снимка: Томас Шулц

Самолетът и колата са силно повредени. Размерът на щетите е около 160 000 евро, съобщиха от полицията. Понастоящем Федералното бюро за разследване на авиационни произшествия (БФС) определя как точно е могъл да се случи такъв инцидент. Пътят е бил напълно затворен за няколко часа.