Село Кастелфалфи в провинция Флоренция (Италия), което беше изоставено и разрушено през последните десетилетия, се превърна в луксозна ваканционна дестинация.  

Понякога се случва призрачен град да „оживее“ отново. Необходими са само няколкостотин милиона долара, за да се превърне едно 800-годишно изоставено село в петзвезден курорт, пише Robb Report.

Комплексът от 2700 акра, който отвори отново през февруари, се намира по средата между Флоренция и Пиза. Той стартира като жилищна ваканционна дестинация през 2014 г., но въпреки инвестицията от 350 милиона долара от тогавашния собственик, германската TUI Group, така и не излетя. Десет години и още един многомилионен ремонт по-късно (благодарение на новия собственик, милиардера Шри Пракаш Лохия и семейството му), Castelfalfi най-накрая достигна пълния си потенциал.

Изоставено село, превърнато в курорт, курорт, място за почивка, милиардер, милиардерско семейство, вила, къща за продажба, недвижими имотиЦял екран
Рецепция на хотел Снимка: Castelfalfi
Изоставено село, превърнато в курорт, курорт, място за почивка, милиардер, милиардерско семейство, вила, къща за продажба, недвижими имоти

Подобно на много ранни селища, които се опасяват от нашественици, селото е построено на хълм. Перлата в короната на Кастелфалфи от архитектурна гледна точка е реставрираното селище, заобикалящо основните хотели, един от които е бивша тютюнева фабрика.

Жителите на селото отдавна ги няма, но новите собственици са реставрирали старателно витрините на изоставените сгради и са ги превърнали в уютни бутици, където гостите могат да си купят кашмирени пуловери за 400 долара и пола за голф за 200 долара. Курортът, част от ексклузивната колекция Legend на Preferred Hotels & Resort, също продава повече от две дузини бивши резиденции. Хората, които искат да опитат, преди да купят, могат да отседнат в една от седемте вили, предлагани под наем. Сред тях е Casale с пет спални и шест бани (от $5000), където е отседнал Джъстин Бийбър по време на посещението си в града. Имението разполага със собствен басейн и е на няколко крачки от голф игрище с 27 дупки.

Изоставено село, превърнато в курорт, курорт, място за почивка, милиардер, милиардерско семейство, вила, къща за продажба, недвижими имотиЦял екран
Курортът беше посетен от Джъстин Бийбър, който релаксира във вила с басейн Снимка: Castelfalfi

Изданието отбелязва, че Кастелфалфи има и приключенски парк с тибетски мост и повече от 40 дейности на място, включително стрелба с лък, тенис и лов на трюфели (с кучета, не с прасета). Главните готвачи в шестте ресторанта на хотела ще се радват да приготвят всякакви гъби, намерени от гостите, които плащат.