Англия въвежда още два задължителни теста за коронавирус за пристигащи в страната от понеделник, които ще се правят на втория и осмия ден от задължителната 10-дневна карантина. Цената им е около 200 паунда.

 Освен това пътуващите трябва да представят при кацане в Обединеното кралство и отрицателен резултат от трети тест, направен 72 часа по-рано.

Португалия въвежда нови мерки за пристигащи

Допълнителните два теста трябва да се резервират на сайта на британското правителство при попълване на декларация къде ще се кара карантината, предава 24 часа. Ако не бъдат направени, глобата за първо нарушение е 1000 паунда, а при второ - 2000 паунда, както и удължаване на карантината до 14 дни.

Пристигащите в Англия от 33 държави, в които има по-заразни мутации на COVID-19, пък ще трябва да се карантинират в хотел за 10 дни, което ще им струва 1750 паунда.

Чехия удължи мерките, затвориха граница

Чуждите граждани, които са били в тях през последните 10 дни, въобще нямат право да влизат в Обединеното кралство. Ако опитат да го направят, лъжейки в декларациите си за пристигане в страната, ги очаква затвор до 10 години.