Строител разруши на своя глава имот, струващ  £475 000, докато собствениците му били на почивка. Причината? Спор за пари между двете страни.

Къщата в Стоунигейт, Лестър, е оставена без покрив и разпръсната с развалини, след като предприемът решил да "отмени" работата, която вече беше извършил.

Собственикът Джей Курджи разказа, че той и строителят са се скарали заради сметка от £3500.

 „Купих къщата миналата година. Строителят започна през февруари и имахме много работа, за да може да стане дом за шестчленното ни семейство", разказва той.

Разкритикуваха шофьорка на БМВ, дадоха я за пример "как да не се шофира" ВИДЕО

"Искахме разширение на два етажа, нов покрив, ново окабеляване и да бъде по-екологична. Това е кошмар, за съжаление избрах най-лошия строител", допълва мъжът.

Г-н Курджи сигнализира първо до полицията, която казва, че това е гражданско дело, а не наказателно, преди да изпрати имейл на Trading Standards, пише "Дейли Мейл".

Потърпевшият, който работи  като архитект на системи за ИТ фирма, споделя, че след като е отказал да плати на строителя допълнителни £3500, той си е отмъстил.

Съседи, живеещи на улицата, казаха, че "гледали с недоверие", тъй като голяма част от къщата била изпълнена със строителите, които разрушили голяма част от къщата с багер.

 „Имаше скеле върху къщата и когато я събориха, си помислих, че работата вече е свършена и собствениците може да се нанасят. Бях зашеметен, когато минах покрай къщата миналата седмица и видях, че покривът е откъснат, а новото разширение е дупка в предната част на къщата. Жал ми е за собствениците“, споделя едни от съседите.

Абсурд! Оставиха кола без гуми, вдигнаха я на блокчета СНИМКИ

В злополучния ден Курджи бил заминал на почивка и се намирал на 200 мили.

„Свързах се с полицията, която каза, че това е спор, а не криминален случай, и изпратих имейл на Trading Standards.

„Все още съм на почивка, така че е трудно да се справя оттук.“

Съсед споделя пред LeicestershireLive, че строителните работи са оставили улицата в бъркотия.  „Работата продължаваше и имаше скеле и всичко имаше разрешение за строеж. Тогава хората забелязаха, че строителите започват да премахват вещи и да разрушават работата, която е била извършена. Съседите са наистина разстроени от това как изглежда и от факта, че също е развалило тротоара.“

Г-н Курджи каза, че ще се свърже с градския съвет на Лестър относно тротоара, когато се върне от почивка

Превод: GlasNews.bg