Млада жена уверено гледа в камерата. Анна Л. посочва във Facebook, че учи в университета Хумболт в Берлин, но всъщност младата украинка е алчна измамница. Тя се преструвала на лекар и давала на германци фалшиви тестове за коронавирус.

В петък, 19 март, полицията нахлу във фалшивия център за тестове в Любек, Германия, където Анна уж била лекар. Оказа се, че жената и нейният приятел, студентът Самуел Д. от Берлин, предлагат тестове за коронавирус на жители на града в продължение на почти десет дни на цена от 119,90 евро, но всъщност те не ги провеждат.

Измамниците бяха разкрити, след като един от жителите на града се усъмни в отрицателния резултат от теста и се обърна към берлинската лаборатория, за която Анна твърдяла, че е изследвала пробата му. Там мъжът научил, че лабораторията не си сътрудничи с центъра в Любек и че неговата проба не е получена от тях.

Резултатите от анализите на пациентите са подписани от Анна Леонидовна, която се представя за лекар и твърди, че има докторска степен.

Ула Хингст, говорител на прокуратурата в Любек, каза пред bild.de: "Подозираме особено тежък случай на измама и злоупотреба."

Колко фалшиви теста е направила измамната двойка, предстои да се разбере.