Във Великобритания 83-годишната Норма Шоу и нейният съпруг Иън, който почина през 2021 г., приеха 74 тийнейджъри за 38 години. 

Жената, наречена "супермайка", казва, че чувството за хумор е от съществено значение при отглеждането на тийнейджъри. Пенсионерка от Портсмут (Англия), работила като администратор в психиатрична болница, не е могла да има собствени деца поради факта, че като дете е страдала от гръбначна туберкулоза, в резултат на което е прекарала седем години в болница, пише Daily Star.

Когато се омъжила за съпруга си Иън на 42-годишна възраст, двамата решили да станат приемни родители. През годините на брака си те са дали дом на 74 тийнейджъри.

Жена приюти 74 тийнейджъри, приемно семейство, приемни деца, прекара нощта в полицията, не може да има деца, семействоЦял екран
Жената носи прякор suprmama Снимка: SWNS

Пенсионерката отбеляза, че много от тийнейджърите в началото са били недоверчиви. Тя винаги се опитвала да им покаже, че я е грижа и смята, че те могат да бъдат нейни деца. Норма и Иън за първи път осиновили дете през 1986 г., след като завършили едногодишен курс, в който били научени как да се справят с тийнейджъри, които нарушават закона или употребяват наркотици и алкохол. Първата им питомка, която е на 15 години, когато идва в дома им, все още поддържа връзка с Норма и самата тя е станала баба.

Жена приюти 74 тийнейджъри, приемно семейство, приемни деца, прекара нощта в полицията, не може да има деца, семействоЦял екран
Норма винаги се опитвала да им покаже, че я е грижа и смята, че те могат да бъдат нейни деца Снимка: SWNS

Най-дълго децата са били в дома им четири години и половина, каза тя и понякога прибягват до спешна помощ. Норма заявява, че семейството винаги е било важно за нея, защото като дете, когато е била в болница, рядко е виждала родителите си.