Правителството на Обединеното кралство все още не възнамерява да предложи нови схеми за подпомагане на украинските бежанци, съобщава The Guardian .

Скоро за имигранти от Украйна, които са останали в Обединеното кралство повече от шест месеца, правителствената програма „Къщи за украинци“ ще престане да действа.

Според условията на програмата правителството плаща £350 на месец на собствениците на жилища, които са се съгласили да приемат украинци. Правителството все още няма намерение да разшири програмата или да обяви допълнителни мерки за подкрепа на такива спонсори.

Около 20 хиляди украинци може да загубят временно подслон до зимата

Според правителството около 84 000 души са във Великобритания по програмата „Домове за украинци“, която работи от март. Около 15-21 хиляди украинци може да загубят временния си подслон до зимата. Някои приемни семейства и организации съобщиха, че се нуждаят от допълнителна подкрепа от правителството, в противен случай няма да могат да приемат бежанци.

От 24 февруари повече от 100 000 украински мигранти са влезли в Обединеното кралство. В страната има две програми за граждани на Украйна.

Превод: GlasNews