В каталунския град Ла Бисбал д'Емпорда 2-годишно момиченце почина заради градушка. На мястото са установени зърна градушка с диаметър 10 см.

Момичето е откарано в болница в столицата на провинцията, но е починало от раните си рано тази сутрин, предаде The ​​Guardian .

„Имаме ужасен случай, когато малко момиченце беше ударено от градушка“, каза кметът Карме Вал. "Не можеше да се направи много за нея и тя почина днес. Това е ужасна трагедия."

Кметът каза, че дъжд почти не е валял, а само градушка до 11 см. „Градушката беше само 10 минути, но беше 10 минути ужас“, добави тя.

Каталунската метеорологична служба MeteoCat съобщи, че градушка с диаметър 10 см е била открита в града, където загина момичето, което я прави най-голямата градушка в региона от 2002 г.

Регионалната противопожарна служба на Каталуния, Bombers, каза, че е получила 39 обаждания през нощта от La Bisbal d'Empordà и две от близкия град Forallac. Там се казва, че градушката е потрошила керемидите на покриви и е прекъснала няколко кабела.

Жителите публикуваха снимки в социалните медии, на които се виждаха градушките и щетите, които причиниха на домове, коли и градински мебели.

Бюрото MeteoCat тази сутрин предупреди обществеността за възможна втора градушка.

Превод: GlasNews