Майка загина трагично, след като се задави с храна, докато готвела вечеря пред очите на партньора си и малките си деца.

33-годишната Шиохан Роуз Симъндс паднала открита на пода в кухнята, докато приготвяла храна за семейството си в дома им в Довър, Кент, на 24 февруари. Г-жа Симъндс, наричана от близките си Бон и Бони, била откарана по спешност в болница „Уилям Харви“, Ашфорд, но починала на 1 март, след като прекарала една седмица в кома. Но със смъртта си тя дарила живот.

Семейството разкрива, че са „толкова горди“ със своето „синеоко момиче“, след като открили, че тя е регистрирана като донор на органи.

 „Тя беше толкова прекрасна, беше толкова весела, би помогнала на всеки. Всички се опитаха да й помогнат да оцелее, но тя просто се задави. Може да се случи на всеки", сподели Джон Симъндс, нейният баща.

Партньорът на г-жа Симъндс, неговият син и нейната двегодишна дъщеря станали свидетели на трагичния инцидент. Те казват, че „целият им свят се е срутил“.

След като прекара една седмица в болница, на семейството било казано, че тя няма да може да оцелее. Г-жа Симъндс е изразила желание да дари органите си, а нейните близки уважили желанието ѝ.

Нейното сърце, двата бъбрека, черен дроб, панкреас и двете роговици бяха транспортирани до различни рецепиенти в цяла Британия, пише "Дейли Мейл".

Бащата на г-жа Симъндс споделя, че тъй като тя е дарила толкова много органи, чувства, че „някъде там тя все още ходи“.

Хора са стартирали кампания за групово финансиране, за да покрие разходите по погребението и да подкрепи и двете й деца.

Жената оставя две деца, 14-годишен син и двегодишна дъщеря, която също като майка си е борец, родена е само на 29 седмици.

Превод: GlasNews.bg