Зловеща катастрофа е станала снощи в Нюрнберг, Бавария. Кола с тийнейджъри се вряза с изключително висока скорост в камион отстрани на пътя. В резултат на инцидента всички пътници са сериозно ранени. 

Според полицията едно от тях, 17-годишно момиче, е много тежко ранено и в момента е на ръба на живота и смъртта.

Съобщава се, че 21-годишната шофьорка е загубила контрол над превозното средство и е изхвърчала от пътя, докато е управлявала BMW 5 със скорост около 110 км / ч. Първо колата се е ударила в ремарке, после се е блъснала в дърво и в крайна сметка е влетяла върху паркиран камион.

Снимки: tag24.de

Силата на удара била такава, че камионът избутал още няколко превозни средства, паркирани наблизо, пише tag24.de. 17-годишната пътничка, която седяла на предната седалка, останала заклещена в кабината. За да я освободят от капана, спасителите трябвало да използват специално хидравлично оборудване.

Според полицията шофьорката и 16-годишната пътничка на задната седалка са успели сами да излязат от колата.

Както стана известно, в момента полицията установява точните обстоятелства по инцидента. 21-годишното момиче, което е управлявало автомобил, е тествано за алкохолно опиянение. Анализът не показва наличие на алкохол в кръвта ѝ. В момента се проверява и дали младата дама има валидна шофьорска книжка.