Туристи, посещаващи град Верона (Италия), повредиха известната статуя на Жулиета. 

Тази скулптура е открита за обществено гледане през 1969 г. и е една от основните атракции. Хората често докосват гърдите на Жулиета, тъй като се смята, че това носи късмет в любовта. Това в крайна сметка доведе до появата на малка дупка в статуята.

През 2014 г. статуята претърпя реставрация по същата причина, а цената на работата беше 15 хиляди евро, пише BILD. Оттогава обаче стотици туристи продължават да идват всеки ден в най-романтичния град в Италия, за да разтъркат бюста на героинята на Шекспировата трагедия.

Статуя на Жулиета в Италия, статуя, скулптура, туристи, арогантни туристи, небрежни туристи, архитектура, пътуване до ИталияЦял екран
Според легендата докосването до бюста на скулптурата носи късмет в любовта Снимка: Bild

В някои дни гостите на града дори се редят на опашка, за да се докоснат до скулптурата. Но сега може да се наложи статуята да бъде заменена с нова, защото туристите отново са я протрили.

Изданието отбелязва, че настоящата статуя, дело на италианския скулптор Нерео Костантини, стои във Верона от 70-те години на миналия век. Вярно е, че на улицата сега е копие от статуята; оригиналът е преместен в сградата преди около десет години, за да я предпази от ръцете на туристите. Явно има защо...

Превод: GlasNews