Украинка е съдена в Германия за това, че намушка до смърт собственика на къщата, в която била приютена, защото не искала да се изнесе. 

Жертва на украинката е станал 54-годишният IT специалист Юрген Ф. от Дахау. Той дал на украинката Елена К. стая в къщата си след началото на руската инвазия, съобщава германското издание BILD.

Германецът и украинката се запознават преди 15 години в интернет. Двойката започнала връзка, която продължила известно време. По-късно обаче имали проблеми и Юрген се „дистанцирал“ от Елена, но понякога продължавали да общуват.

След началото на пълномащабната руска инвазия в Украйна през февруари 2022 г. Елена първоначално се преместила при сестра си в град Шварцвалд, но след това се появила с куфарите си в къщата на Юрген в Дахау. IТ специалистът се съгласил да я приеме за известно време, но украинката останала в дома му почти година и принудила Юрген да я регистрира при него.

Според следователите след известно време Юрген започнал да моли жената да излезе от къщата му, но това не й харесало. Елена се държала агресивно и не реагирала на молбите на мъжа да напусне къщата му. Страхувайки се от жената, германецът дори спал на дивана с децата.

На 5 февруари 2023 г., по време на поредната кавга в присъствието на семейството на Юрген, Елена грабва кухненски нож и намушква собственика на къщата няколко пъти в горната част на тялото. Кръвта на мъжа изтекла на място. Пристигналите на сигнала лекари констатирали смъртта му.

В момента се води процесът срещу украинката във Втори районен съд на Мюнхен.