Видео, публикувано тази сряда, показва украински военни части, които убиват заловени руски войници, чиито ръце са вързани зад гърба. Именно по този начин бяха открити застреляни цивилни в град Буча.

Видеото, което "Ню Йорк Таймс" верифицира, показва украински сили, които извършват убийствата след успешна засада край село западно от столицата Киев.

“Още е жив, задъхва се”, коментари един от войниците, чиято принадлежност е  установена заради използването на популярния девиз “Слава на Украйна”, военната униформа и баджове.

Друг другите изрази, които се чуват на фона на кадрите от полесражението е “снимай тези мародери”

Вижда се руски военнослужещ, чието яке е нахлузено на главата. Един от заловените е прострелян три пъти, пише  "Дейли Мейл". След втория изтрел той продължава да мърда, но след третия вече е неподвижен.

Предупреждаваме, че кадрите не са подходящи за непълнолетни или хора със слаби нерви!

Изглежда, че край жертвата лежат поне още трима мъртви от неговата част. Всички те са облечени с камуфлаж на руската армия и носят характерните превръзки по ръцете.

Кадрите са заснети на пътя северно от Дмитровка, на около 14 километра на югозападно от Буча, където след освобождението на града от украинските сили се разкриха извършени зверства и от Русия, които обаче властите отричат.

Това ли е командирът, отговорен за зверствата в Буча?

Припомняме, че в края на месец март се разпространиха кадри, които показваха изтезания над пленени руски войници. В медиите се появи видео, на което украински националисти застрелват краката на руски военнослужещи.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков  нарече кадрите "доста чудовищни", които се нуждаят от правна оценка.

 Следком съобщи, че видеото с пленени руски войници вероятно е заснето в една от базите в района на Харков.Кадри с руски затворници в Украйна достигнаха и на Запад. В ефира на немското издание Bild беше покзано видео с тормоз над руснаци. Надписите в долната част гласят: „Украински военни престъпления срещу руснаците“.

"Чудовищни ​​кадри": И Русия, и Западът се възмутиха на изтезанията на руски военни в Украйна

Превод: GlasNews.bg