19-годишната Кейтлин Колклоф от Обединеното кралство се е возила на Superstar, когато голям панел се отлепи и полетя към земята, удряйки я силно. Студентката е откарана в болница с наранявания. 

Младото момиче тагна панаира по време на събитие на студентски съвет. Кейтлин Колклоф се наслаждавала на атракциона Superstar, когато голям панел се отлепил и се разбил на земята, пише Stoke on Trent. Кадри, направени от нейна приятелка, показват как част от въртележката удря две колички с ученици. След това паното се срутва на земята до панаирджиите.

Счупена езда, панаир, въртележка, счупена езда, ужас на панаира, ученици, част от ездата отлетя, мамаЦял екран
Част от въртележката се е ударила в две колички с ученици Снимка: Stoke on Trent Live

19-годишното момиче, ударено от панела, е откарано по спешност в спешното. Кейтлин получи мозъчно сътресение и камшичен удар. В неделя, 31 март, й беше направен компютърен томограф, който за щастие не разкри сериозни увреждания.

Майката на Кейтлин Манди Хенкок от Кидсгроув, Англия, прекара Великденския уикенд в Честър, като се грижи за дъщеря си.

"Плаках, докато гледах кадрите. Когато го гледах на забавен каданс, беше много, много страшно. Сънувах кошмари няколко пъти. Не знам дали тя е чула взрива или не, защото очевидно имаше много писъци на хора, които се возеха на него и му се наслаждаваха, едно парче падна върху тях, но въртележката продължи да работи, сигурно са спрели аварийно“, каза тя.

Счупена езда, панаир, въртележка, счупена езда, ужас на панаира, ученици, част от ездата отлетя, мамаЦял екран
Част от въртележката падна на земята до стоящите отдолу хора Снимка: Stoke on Trent Live

Годишният пролетен панаир, ден, изпълнен с дейности и забавления, организиран от Студентския съвет на Честър, продължи малко повече от час. Атракцията беше затворена след инцидента.