В Маркклиберг, Саксония, две деца на възраст между 13 и 14 години бяха тайно ваксинирани срещу коронавирус в кметството, въпреки факта, че нито една от ваксините, използвани в Германия, не е одобрена за деца под 16-годишна възраст.

Незаконната ваксинация (вероятно с Biontech) се е случила между 11 и 19 април. Точната дата все още не е разкрита. В момента градската администрация отказва да предостави на журналистите каквато и да е информация по този случай.

Лекарят не е трябвало да ваксинира

Министерство на социалните въпроси на Саксония: "Потвърждаваме факта, че две деца на възраст 13 и 14 години са били ваксинирани в Марклиберг." В изявлението се казва още, че мобилният екип е забелязал възрастта на пациентите едва след ваксинацията. След това медицинският персонал съобщил за това на центъра за ваксинация, който след това информирал Асоциацията по задължително медицинско осигуряване на Саксония.

Ваксинирал от съжаление?

Очевидно родителите на децата са успели да убедят не само лекаря, но и другия медицински персонал да извършат тайната ваксинация. Как точно, не е ясно!

Вероятно родителите са настоявали и са предизвикали съжаление. Според публикация на BILD децата, които са били ваксинирани, се считат за тежко болни. Съответно родителите били отчаяни и много се страхували, че децата им няма да оцелеят от коронавируса.