Британец, който отишъл с кола до полската граница, за да се срещне с рускиня, с която се запознал онлайн, е бил задържан от гранична охрана, пише Metro.

Полските граничари определят 37-годишния британски гражданин за „упорит англичанин“, след като той пристигнал на границата със своето BMW – без виза или документи за превозно средство – и поискал да бъде пуснат в Русия.

Той казал на пазачите, че „трябва да пресече границата при Гжечотки“, за да се срещне с новата си приятелка, която се намира на 700 мили в Санкт Петербург.

След като бил върнат, той се опитал да премине през границата пеша по горски пътища, както се вижда от получените кадри, но бил задържан.

Той бил казал на полските граничари, че сателитната му навигация се е „объркала“.

В изявление полската гранична охрана каза: „Служители от граничния пункт в Гжечотки задържаха англичанин, който навлезе на граничния път.

„Човекът искаше да стигне до Русия. Целта на пътуването му била момиче, с което се запознал в интернет... Мъжът нямал виза за Русия или свидетелство за регистрация на автомобила.

„Той твърдеше, че иска да отиде в Санкт Петербург, за да посети годеницата си, с която се запозна в интернет.“

Няколко часа след първото приближаване до границата, той кара BMW-то си до зоната на „зелената граница“ на руската граница с Полша.

Оттам допълват: „Около 5.30 ч. камерите на Гранична охрана са заснели мъж, който навлиза в граничния път. Задържаният англичанин обяснил на служителите на граничната охрана, че навигацията го е насочила погрешно.

Мъжът бил глобен със £120 и по-късно освободен. Той казал на пазача, че ще се опита да влезе в Русия през Литва.

 

Превод: GlasNews.bg