В Обединеното кралство жена с рядко заболяване се страхува от коледното пиршество със семейството си тази година, тъй като често завършва или със скандал, или с нейното напускане.

Луиз Лансбъри от Саутхемптън обикновено яде възможно най-бързо, преди да напусне празнична вечеря, за да избегне „нападане“ на близките си.

34-годишната жена има заболяване, наречено мизофония. Тя страда от изключителна чувствителност към звуци. Начинът, по който другите хора се хранят, може да я разстрои и да я ядоса, съобщава Mirror. Луиз казва, че да се събере със семейството си за ежегодния празничен празник, е „кошмар“ и тя вече се тревожи за това.

„Тревожността ми да напусна къщата тази година е доста висока, дори да отида в къщата на родителите си. Обикновено ям възможно най-бързо, след което си тръгвам, за да не се нахвърля на някого“, казва Луиз.

Освен това се бори с други шумове. Проблемите са възникнали в детството, но сега тя се е научила да живее с тях.

"Винаги съм имала много чувствителен слух, винаги ми се струваше, че всичко около мен е по-шумно, отколкото за тези около мен. Когато съм ядосана, се държа като дете. Живеейки с родителите си, се нахвърлях на всеки, който яде шумно.

Когато пораснах, осъзнах, че определени звуци ме ядосват и през последните 10 години това се превърна в чувство на гняв. Така че избягвам да ям с хора на всяка цена. Трябваше да се науча да контролирам гнева и яростта си, затова просто си тръгвам”, обясни младата жена.

Превод: GlasNews