Новината, че Кейт, принцесата на Уелс, е хоспитализирана и е претърпяла коремна операция, която ще я държи далеч от публичното пространство до края на март, е опустошителна за много британци, пише колумнистът Ричард Кей в колонката си за Daily Mail.

Според него жените по целия свят ценят нейната красота и уравновесеност, нейната усмивка и ярка енергия. Те смятат, че тя излъчва добро здраве, така че осъзнаването, че тя може да бъде сериозно болна, като всеки друг, се превръща в „студен душ“.

Кейт Мидълтън е в болница, отмениха ангажиментите ѝ

„След тъгата от бавния упадък и смъртта на покойната кралица, новината за Катрин изпрати кралските фенове в колективни тръпки. Хората са потресени. Веднага след като беше направено съобщението, се разкри, че кралят също трябва да бъде хоспитализиран за лечение на уголемена простата. Никога досега кралските медицински бюлетини не са ни напомняли за крехкостта на човешкото съществуване в двойна доза“, анализира Кей.

Въпреки това, добавя той, докато 75-годишният крал е на възраст, когато подобни процедури могат да се очакват и да се справят с тях, Кейт излъчва младост и грация.

След Кейт и Крал Чарлз III се нуждае от медицинска помощ: хоспитализират монарха

„Тя е на 42 години, но като се има предвид нейната стегната фигура, която поддържа в страхотна форма, като бяга в Windsor Great Park, може да мине за някой с 10 години по-млад. Изглежда, че всичко, което прави, не изисква никакви усилия. И все пак тя е бъдеща кралица, която със сигурност е осигурила дългосрочното бъдеще на монархията - не само чрез трите си прекрасни деца, но и чрез незаменимата магия, която Мидълтън внесе в брака й. Може би най-голямото й качество - непоклатима стабилност. Никога това не е било по-важно, отколкото в началото на едно управление, измъчвано от двойната заплаха, представлявана от озлобен принц Хари и скандален принц Андрю. И точно защото толкова много зависи от това момиче от графството, което първо привлече вниманието на принц Уилям на подиума в университета Сейнт Андрюс преди повече от 20 години, неочакваните разкрития за нейното здраве бяха толкова объркващи и наистина разстройващи", пише авторът.

Среща с Кейт МидълтънЦял екран
Кейт Мидълтън зарежда всички със своята младост и енергия Снимка: Getty

Той подчертава, че Кейт не е просто спойката в семейството си, а усмихната фигура, подкрепяща кралското семейство, на което тя е внесла така необходимия модерен привкус.

„Тя рядко греши и бързо се научи да избягва клопките на обществения живот, където външният вид и представянето са всичко. Тя излъчва правилната комбинация от топлина и сдържаност, споделяйки уязвими погледи към живота като кралска съпруга, без да излага себе си или семейството. От най-тъжните държавни събития, като погребението на принц Филип и кралицата, до юбилеи и коронации, тя излъчва спокойствие, увереност и самообладание", изброява колумнистът.

Кей посочи, че Катрин е успяла да осигури на децата си не изолирано образование в интернат, а ги е изпратила да учат с други деца, без да се позовава на статус. За своето време принцеса Даяна не успя да направи това.

И тя направи всичко това, без да разчита на легионите от лакеи, които обикновено съставляват кралския двор.

"Ето защо, разбира се, принц Уилям има забързани няколко седмици пред себе си, може би с училищни задължения, организиране на бани и четене на приказки за лека нощ. Благодарение на Кейт, трите деца се радваха на детство с двама родители, споделящи отговорности, което е много различен от техния собствен опит Уилям в двореца Кенсингтън. Така че не е изненадващо, че помощниците искаха да изяснят, че между това да бъде до леглото на жена си, приоритетът на Уилям ще бъдат децата му, а не кралските му задължения - освежаваща и добре дошла промяна от миналото“, продължи колумнистът.

Заради болестта на съпругата си принц Уилям ще трябва да отложи планираните пътувания до Латвия, а след това до Рим и Ватикана.

„Нейното отсъствие ще се усеща навсякъде, защото тя е жена, от която зависи толкова много, толкова много. Не само Уилям се надява, че тя може да се върне на мястото си до него с тази блестяща радост от живота. Точно като всички нас.” – обобщи Кей.