Зловещ портрет на момиченце, изглежда, продължава да носи лош късмет на новия си британски собственик.

Портретът, станал причина за цяла поредица от ужасни инциденти, е обвиняван за нови беди, тъй като продължава да носи нещастие.

Настоящият собственик на страховитата картина каза, че помещенията му в Лондон са били наводнени два пъти наскоро, нещо, което никога не се е случвало, докато не купи произведението, пише Daily Star.

Преди това „прокълнатата“ картина на момиченце беше забелязана на витрината на благотворителен магазин в Източен Съсекс, Обединеното кралство, заедно с предупреждение, което гласеше: „Тя се върна! Два пъти продадена и два пъти върната! Достатъчно смел ли си?“

Човекът, който купи рисунката през август, я върна в магазина на Hastings Advice & Representation Center само след една нощ. Следващият собственик каза, че след като занесла портрета вкъщи, призрачна черна фигура започнала да я преследва. В крайна сметка картината попада в ръцете на Джеймс Кислингбъри, директор на London Bridge Experience, и той наскоро потвърди пред изданието, че проклятието го е застигнало от момента, в който е взел картината.

Цял екран
Джеймс Кислингбъри до картината Снимка: Джонатан Бъкмастър

"На връщане имах проблеми с колата: електричеството не работеше, радиото не работеше и телефонът не се свързваше. Извадихме картината от колата, беше увита в хартия и картон, а на челото й имаше капка вода, което беше странн, все пак водата не може да се появи просто така. Няколко дни по-късно служителите ни казаха, че са чули стъпки, които ги следват нагоре по стълбите. Това се случи с мен веднъж. Мистериозни звуци също се чуваха долу", каза той.

Проблемите не свършили дотук. Наскоро туристическото му заведение се наводнило два пъти.

„Имахме няколко наводнения между ноември и декември. Дойдохме една сутрин и мазето беше наводнено. В миналото сме имали малки течове, но нищо подобно. Имаме късмет, че сградата е доста солидна, така че повредата не е много лоша, но „Беше малко неочаквано. Знам, че всеки циник би казал, че е просто съвпадение, но като се има предвид колко често се случва, започвам да вярвам, че има нещо в тази картина“, добави Джеймс.

Цял екран
Картината, дело на неизвестен художник, преди това се е връщала два пъти в благотворителен магазин Снимка: sliderulesyou/Twitter

Изданието отбелязва, че други странности включват случайно изключване на телевизори, камери и wi-fi в London Bridge Experience. Когато Джеймс занесъл портрета вкъщи, тъстът му се разболял, а съдомиялната машина и тостерът му избухнали.