В близко бъдеще се очаква свръхмощна буря на територията на Кримския полуостров. Вълните могат да достигнат 10 метра височина. Това се доказва от данни от системата за наблюдение Poseidon.

Отбелязва се, че пикът на лошото време на окупираната територия ще бъде регистриран от 21:00 часа на 26 ноември до 0:00 часа на 27 ноември. Височината на вълните към този момент ще бъде от 8 до 10 метра, което достига до нивото на 3-4 етажа на къщата.

Във видеоклиповете, публикувани онлайн, можете да видите, че вълните вече са започнали да бушуват край брега.

РИА Новости пише, че в някои градове ураганните ветрове в северозападната част на Крим могат да достигнат 40 метра в секунда.

„Вятърът в Севастопол е 26, Херсонес – 25, Евпатория – 25 и Черноморское – ураган от 40 метра в секунда“, се казва в съобщението.

Ръководителят на „администрацията“ на Евпатория Елена Демидова каза, че лошото време е наводнило няколко домакинства на брега и затова е взето решение за евакуация на 20 семейства. Те ще бъдат изпратени до най-близките санаториуми и пансиони.

Междуградската магистрала от Симферопол също беше частично наводнена и затова пътят трябваше да бъде затворен.


Супермощна буря връхлетя Крим 

По-рано руското министерство на извънредните ситуации съобщи, че в Крим е обявено предупреждение за буря на 27 ноември.

"Във водите на Черно и Азовско море и Керченския пролив има вероятност от възникване на аварии. Присъствието на хора в крайбрежната зона, на кейове и брегоукрепителни съоръжения е животозастрашаващо", се казва в съобщението.