В мрежата се появиха кадри от руско-грузинската граница, в които можете да видите известния блогър Lev Against (Михаил Лазутин), който се застъпваше за здравословен начин на живот, морал и патриотизъм. Видеото е публикувано на 29 септември в канала Readovka Telegram

Руски БТР се появи на границата с Грузия, руснаци захвърлят колите си и бягат пеша ВИДЕО

В няколко канала в Телеграм Лазутин е заснет да чака с още мнозина други на граничния пропускателен пункт "Верхний Ларс".

През 2014 г. Лазутин основава движението "Лев против", което призовава гражданите да не консумират алкохол и цигари, както и да не използват неприличен език на публични места. Освен това блогърът получаваше финансиране за дейността си от Президентския фонд за безвъзмездни средства, както е посочено на уебсайта на неговото движение.

Лазутин не веднъж попадаше в скандали, заснемайки заедно със свои съмишленици "набези" срещу млади хора на почивка в централните паркове на Москва. Той отнемаше бира и други алкохолни напитки от летовници, гасеше цигари с вода, унижаваше хора пред камерата, включително непълнолетни ученици.

2300 коли са се струпали на изхода от Русия към Грузия. Увеличават патрулите

Междувременно групата "Верхний Ларс" в Телеграм, създадена за тези, които искат да прекосят руско-грузинската граница, вече събра 100 хил. души само в рамките на седмица.