Двама служители на реда от Красногорск се оказаха важно звено в разкриването на терористичната атака в Crocus City Hall на 22 март 2024 г., предават руските медии.

Според Ирина Волк, представител на Министерството на вътрешните работи, благодарение на тези полицаи те са успели да разберат с каква кола предполагаемите терористи са избягали от мястото на атаката.

Според Волк на 22 март началникът на МВР Красногорск Максим Мягков и неговият заместник Дмитрий Новиков незабавно са пристигнали на мястото на терористичната атака. Тяхната задача е била да извлекат видеозаписи, направени от камерите на Crocus, за да издирят заподозрените и да проследяват маршрута им.

Служителите на реда незабавно се отправили към сървърното помещение, преди огънят да стигне до там.

Заедно с представители на ФСБ те се изкачили по задимените стълби до четвъртия етаж, разбили вратата на стаята и успели да изгледат видеото и да идентифицират колата на терористите.

Информацията е предадена своевременно в щаба.

„Благодарение на информацията, предадена на оперативния щаб, беше възможно да се установи маршрутът на движение на заподозрените и впоследствие да бъдат задържани“, подчерта Ирина Волк.

Стана ясно как са вербувани терористите, които атакуваха Москва