В Русия за първи път след бунта на Евгений Пригожин на улицата беше забелязан генерал Сергей Суровикин, който беше изчезнал за дълго време. Това се съобщава в телеграм канала на руската журналистка Ксения Собчак „Кървавата дама“.

„Жив, здрав, у дома, със семейството си, в Москва“, пише Собчак.

Генерал от въоръжените сили на Руската федерация Сергей Суровикин със съпругата сицял екран
Генералът от въоръжените сили на Руската федерация Сергей Суровикин със съпругата си

"Генерал Армагедон" е в цивилни дрехи. Той е скрил лицето си със слънчеви очила и е покрил главата си с шапка. Разхожда се с жена си.

Къде изчезна Сергей Суровикин?

След опита за бунт, организиран от основателя на ЧВК Вагнер Евгений Пригожин, Сергей Суровикин не се е появявал публично. Медиите писаха, че генералът е отстранен от служба и задържан. Според журналисти бившият командир на Обединената група на въоръжените сили на РФ в Украйна е помогнал на „готвача на Путин“ да координира действията.

Депутатът от Държавната дума Андрей Картаполов каза, че Суровикин е във ваканция. Дъщерята на бившия командир на ВКС също отрече слуховете за ареста му, твърдейки, че баща й е на работа. Редица руски медии съобщават, че главнокомандващият руските космически сили Сергей Суровикин е бил настанен в следствения арест.

На 29 юни представители на военната прокуратура на Руската федерация разпитаха командващия Въздушно-космическите сили на Руската федерация Сергей Суровикин. Според информатора разследващите са предпазливи към генерала, тъй като се страхуват от конфликт с лоялни нему военнослужещи.

В края на август стана известно, че с указ на президента на Руската федерация Суровикин е отстранен от длъжността главнокомандващ на руските въздушно-космически сили „във връзка с преместването на друга работа“.

Бившият народен депутат от Върховната Рада Игор Марков изрази опасения, че след смъртта на Евгений Пригожин, в която обвини Запада и Украйна, генералът от армията в оставка Сергей Суровикин може да умре.

Медиите посочиха наследника на генерал Суровикин

Държавната дума за първи път разкри истината за изчезналия генерал Суровикин

Руски депутат коментира изчезването на Суровикин