Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев коментира предстоящите доставки на оръжия и тежка военна техника, като каза, че Третата световна война няма да започне с танкове или изтребители. Това написа политикът в своя телеграм канал.

"Защитата на Украйна, която не е нужна на никого в Европа, няма да спаси запуснатия Стар свят от възмездие, ако нещо се случи. Второ, ако започне Третата световна война, тогава, уви, няма да е на танкове или дори на изтребители. прах“, пише Медведев.

Според него ускоряването на доставките на оръжие на НАТО за Украйна няма да доведе до нищо и няма да помогне „да се предотврати експанзията на Русия и отново световна война“. Медведев подчерта, че смята думите на италианския политик за доставката на оръжие на Украйна за предотвратяване на Трета световна война за "ексцентрични".

Припомняме, италианският министър на отбраната Гуидо Крозето заяви, че Третата световна война „щеше да започне в момента, в който руските танкове щяха да се появят в Киев“. 

Италианският министър на отбраната каза кое ще постави началото на Третата световна война