Русия ще реагира изключително сурово на всяка следваща атака. Това се заканиха днес от руската армия, след като министърът на отбраната обяви, че окончателно са ликвидирани бойците, влезли от Украйна.

Сергей Шойгу запозна командването как са били спрени паравоенните, които влязоха в Белгородска област. Той повтори оценката, че са ликвидирани 70 души и бронирана техника.

В Украйна се появиха съобщения за възможна смърт на главнокомандващия на ВСУ


Междувременно, говорителят на Владимир Путин каза, че акцията в Белгород е извършена с доставено от Съединените щати оръжие. Това все повече вкарвало американците в конфликта.

„На подобни действия на украинските бойци и в бъдеще ще реагираме оперативно и крайно сурово. В хода на антитерористичната операция, с подкрепа на авиацията и артилерийски огън, националистите бяха блокирани и унищожени. Останалите бяха изтласкани в Украйна, където ударите продължиха до пълното им елиминиране”, посочи Шойгу.

Митрофанова поздрави българите за "нашия общ празник"

От Вашингтон обявиха, че нямат общо със станалото в Русия и са скептични, че техни оръжия са използвани за операцията, предаде "Нова".

„Видяхме някои от съобщенията, разпространявани в социалните медии и на други места, в които се твърди, че в тези атаки са използвани оръжия, доставени от Съединените щати. Отнасяме се скептични относно достоверността на тези твърдения”, подчерта говорителят на Държавния департамент на САЩ Матю Милър.

Москва твърди, че е отблъснала атаката срещу Белгород