Медии съобщиха, че останките на основателя на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин са били взети от моргата в Твер. Тялото на бизнесмена е отнесено в неизвестна посока.

Както припомня Notepad, останките на жертвите на самолетната катастрофа в Тверска област бяха доставени в бюрото за съдебна експертиза на 24 август, ден след инцидента. В същото време моргата беше взета под засилена охрана, а полицията я отцепи.

На 27 август стана известно, че едно от телата е изнесено, придружено от охрана.

Добре осведомени източници потвърдиха, че това е тялото на Пригожин, а служители на ЧВК "Вагнер" са го изнесли, за да бъде изпратено в северната столица.

По предварителна информация погребението на Евгений Пригожин може да се състои на 29 август. По-специално, това заявиха роднините на заместник Пригожин от ЧВК Вагнер Валери Чекалов.

Все още обаче не са получени коментари в тази насока.

VChK-OGPU съобщава, че роднините настояват погребението да се проведе в тесен кръг, а влизането на церемонията ще се извършва със специални жетони.

В същото време не се знае дали ще бъде организирано общонародно прощаване.

Припомняме, Евгений Пригожин носи званието Герой на Русия, така че трябва да бъде погребан с всички почести.

„Определено имаме еднакви закони за всички, ако той е останал герой след бунта, значи трябва да бъде погребан като герой“, каза депутатът от Държавната дума Виктор Соболев.

В същото време депутатът отбеляза, че опитът за бунт ще бъде взет предвид при вземането на решение.

Ясни са резултатите от генетичните тестове на телата от самолета на Пригожин

Дъщерята на Пригожин публикува радостна СНИМКА с бизнес самолета