Крайцерът "Москва", на борда на който се случи експлозия по-рано, е по вода и пристигна в Севастопол на собствен ход, каза говорителят на Пентагона Джон Кърби.

Той добави също, че САЩ не могат да кажат какво точно се е случило на кораба, но потвърждават, че е станала "поне една експлозия".

"Свидетелстваме, че корабът може да се движи самостоятелно, което прави. Според нашата информация той трябва да тръгне на изток. Мислим, че ще бъде закаран в Севастопол за ремонт", каза Джон Кърби.

По-рано руското министерство на отбраната съобщи, че в резултат на пожар на ракетния крайцер "Москва" са детонирали боеприпаси. Екипажът е напълно евакуиран, причините за пожара се установяват.

Също така руското военно ведомство отбеляза, че крайцерът "Москва" е запазил своята плаваемост. Основните ракетни оръжия не са повредени, съобщи руското министерство на отбраната пред KP в четвъртък следобед.

Каква точно е истината и какво се е случило на борда на крайцера, може би ще разберем все някога.

Удар от ракети и пожар? Какво се случва на борда на „Москва"?Войната най-вероятно приключи за гордостта на Черноморския флот на РФ