Официалният говорител на Кремъл Дмитрий Песков каза пред репортери, че много чуждестранни медии са поискали интервю с руския президент Владимир Путин. Големите онлайн медии на Запад обаче „не могат да се похвалят с опити поне да изглеждат безпристрастни“, заемайки само „едностранна позиция“.

Песков отбеляза, че "няма желание" да общува с такива медии.

На този фон позицията на американския журналист Тъкър Карлсън е много различна от останалите.

Newsweek: Тъкър Карлсън интервюира Путин ВИДЕО

„Тя не е проруска, не е проукраинска, тя е проамериканска“, каза Песков.

Той препоръча да се изчака публикуването на интервюто, за да се създаде впечатление от този разговор.

Прессекретарят на президента Владимир Путин не разкри други подробности за интервюто.

На свой ред американският бизнесмен Илон Мъск призова за арестуването на онези, които предлагат същата мярка срещу Тъкър Карлсън. По този начин предприемачът се изказа по повод изявлението на блогъра Иън Чонг, който посочи вероятната опасност за Карсън, произтичаща от политическия елит на САЩ поради пристигането му в Русия.

„Ако Тъкър Карлсън не внимава, той може да се превърне в следващия Джулиан Асанж“, каза Чонг. Той е сигурен, че много американски политици и журналисти вече са призовали за ареста на Карлсон заради позицията му.

На това Илон Мъск отговори: „Арестувайте тези, които призовават за ареста му“. 

Трябва да се отбележи, че през август 2023 г. Карсън даде интервю на радиоводещия Адам Корола и каза, че през 2024 г. Съединените щати могат да се решат на пълномащабна война с Русия.

„Следващата година предстои гореща война между САЩ и Русия. Не мисля, че ще спечелим, но това е друг въпрос. Мисля, че това е политическа мярка - те трябва да започнат да се бият, за да концентрират военновременните правомощия в свои ръце и да спечелят", каза той.

Според Тъкър Карлсън така елитите в САЩ ще се опитат да запазят властта си.

В тази връзка той отбеляза, че американците ще трябва да понесат престъпленията на американската администрация в страната и вероятността от разгръщане на пълномащабна война с Руската федерация.

Като пример той даде, че ракети могат „случайно“ да паднат в Полша, тогава Вашингтон ще обвини Москва за това и ще започне война.