В Московска област е бил задържан мъж, който е примамил самотна жена да му даде 15 милиона рубли срещу обещание да се ожени за нея. Това съобщава РИА Новости с позоваване на представителката на Министерството на вътрешните работи Ирина Волк.

Според Волф през 2015 г. мъжът е осъден на пет години затвор за подобна измама. Щом престъпникът бил свободен, той продължил да мами лековерните жени.

Мошеникът е срещнал поредната си жертва в социалната мрежа. В чата мъжът твърдял, че има доста заможни родители и че самият той заема високо платена позиция. Скоро след като се запознали с московчанката, той й предолжил брак. Преди женитбата обаче той настоял бъдещата булка да докаже на семейството му, че "си струва". Как? като му преведе 15 милиона рубли.

Рускинята превела 15 милиона рубли в сметката на измамника. Той твърдял, че скоро ще й върне всичките пари, които според него се съхраняват в банка. Веднага след като жената извършила трансфера, бъдещият младоженец обаче изчезнал. Московчанката се обърнала към полицията.

Имената на мошеника и жертвата му не се разкриват. Случаят е в процес на разследване.

По-рано 35-годишният Джон Мартин Хил от САЩ, който мамеше жени в сайт за запознанства, беше осъден на седем години затвор. Той беше обвинен в множество епизоди на измами - американецът очароваше самотни потребителки на мрежата, изкопчваше им пари и изчезваше.

Превод: Glas.bg