Ръководителят на окупационната администрация на Херсонска област Володимир Салдо обещава да отмъсти на украинската страна за предполагаемия удар по Чонгарския мост в Крим. Той публикува призива в канала си в Telegram.

Според него ударите по мостове на границата на Херсонска област и Кримския полуостров са безсмислени, но най-много го притеснява фактът, че нападението е станало в Деня на паметта и скръбта, затова той сравни Украйна с нацистка Германия.

"Поредната безсмислена акция по заповед от Лондон, извършена от киевския режим. Това не решава нищо за резултатите от спецоперацията. Пълна глупост, има такава дума в украинския език. Така че просто навреди. Днес, точно 22 юни. Това намек за какво ли е? Че това е началото на края на киевския режим?" - се казва в съобщението.

Владимир Салдо обърна специално внимание на заплахите и изнудването. Той заяви, че руснаците разполагат с координатите на мостовете в Одеска област и в молдовското село Гюрджюлещ, така че обещават много сериозен и незабавен отговор, съобщават украински медии.

Но за местните жители, според ръководителя на окупационната администрация, няма от какво да се тревожат, защото комуникацията с Кримския полуостров продължава.

"Има и други начини, макар и малко по-дълги. Цените на храните, ако някой се опита да ги повиши, ще бъдат регулирани. Всички проблеми ще бъдат решени. Правителството на Руската федерация вече предприема мерки за отстраняване на щетите на мостовите прелези", се опита да успокои хората Владимир Салдо.

Към момента на публикуване на материала украинската страна не коментира обвиненията на Руската федерация.

Превод: GlasNews

Украйна изстреля ракети Storm Shadow по мост в Крим. Шойгу обеща последствия