Украинското ръководство предаде хората в металургичния завод Азовстал в Мариупол, тъй като ги използваше за изнудване. Такова мнение изрази говорителят на руското външно министерство Мария Захарова.

„Разглеждам материалите на украинските пропагандисти, които от месец разтърсват темата за Азовстал: героичният им престой там, предполагаемите зверства на страната ни. Всичко, като по команда - тези хора ги няма, просто са изтрити от информационното поле и измислят история за някакъв героизъм на киевския режим, който е взел единственото правилно решение. Прие го месец след като можеше да го вземе, запазвайки здравето, живота, без да демонстрира кръвожадността си. Киевското ръководство просто предаде тези хора, които бяха в Азовстал, защото ги използваха като инструмент за изнудване“, каза дипломатът по радио Sputnik.

Захарова каза, че Киев редовно използва тактики за изнудване срещу европейски държави, за да разреши проблемите, поставени от Съединените щати. Според представителя на руското външно министерство това е един от най-удобните инструменти за влияние на Вашингтон върху ситуацията в Европейския съюз. 

Превод: GlasNews

Русия ще разпитва предалите се бойци от Азовстал

Още седем автобуса с украински бойци напуснаха Азовстал СНИМКИ

Предават се бойците под "Азовстал" СНИМКИ и ВИДЕО