Излязоха нови подробности за нещастния случай, при който Алек Болдуин застреля оператор и рани режисьор на снимачната площадка.

Оръжието е било дадено на актьора от асистент-режисьор с уверението, че е безопасно, съобщи Би Би Си, позовавайки се на съдебни протоколи. Асистент-режисьорът, чието име не се споменава, не е знаел, че реквизитният пистолет е зареден с бойни патрони.

Алек Болдуин даде показания, след като по погрешка застреля кинооператорка

По време на трагичния инцидент операторът Халина Хътчинс беше фатално простреляна, а Джоуел Соуса, който стоял зад нея - ранен.

По-късно Соуса е изписан. В социалните мрежи Алек Болдуин написа, че е шокиран и сърцето му е разбито. Той допълва, че изцяло сътрудничи на властите в разследването на случая, предава БНТ.

В деня на инцидента със стрелба снимачният екип на филма пък е изразил недоволство от условията на труд на мястото на снимките, съобщи вчера в. "Лос Анджелис таймс" като се позова на свои източници.

Кървав ужас по време на снимки на филм: Алек Болдуин гръмна и уби оператор!?

По тяхна информация, недоволството на снимачния екип било предизвикано от постоянните промени, логистичните неуредици и забавянето на заплатите.

Освен това, няколко души се оплакали, че не са взети предвид настояванията им за безопасност, след като пистолетът, с който се стреля на снимките, през последните няколко дни поне на два пъти засичал, предаде ТАСС.

Вестникът съобщи, че в четвъртък няколко оператори и помощниците им, часове преди инцидента със стрелбата, напуснали снимачната площадка заради разногласия с продуцентите. Сред хората, които настоявали за подобряване на условията на труд, била и загиналата Халина Хътчинс.

Междувременно продължават разпитите на свидетели на инцидента, съобщи шерифството в окръг Санта Фе. Оттам са потвърдили, че засега не са повдигани обвинения за стрелбата и смъртта на Хътчинс.

Коя е Халина Хътчинс, застреляната от Алек Болдуин жена СНИМКИ