Български полицай в САЩ за втори път получи награда за спасяване на човешки живот, съобщиха във фейсбук от Българо-американската полицейска асоциация. Това е Асен Димитров от Дупница, който повече от 10 г. живее и работи в щатската полиция.

"Б.А.П.А. с гордост иска да съобщи, че Шериф Асен Димитров пак бе награден с най-високата награда в нашата професия – наградата за „Спасяване на човешки живот“. Шериф Димитров спасява човешки живот за втори път през изминалата една година! Наградата и медала му бяха връчени от главния шериф на окръг Сарасота (щата Флорида) Кърт Хофман”, пишат от Българо-американската полицейска асоциация. В нея членуват българи, работещи в американските органи на реда- полицаи, шерифи, агенти.

Мъж буйства в бар, рита полицай и му скъса униформата


Асен Димитров е от Дупница и завършва бакалавърска степен от Техническия университет в София. Първо работи като полицай в родния си град. Заминава за САЩ и продължава кариерата си в служба на обществото, като през 2011 г. се присъединява към шерифския офис на окръг Сарасота. 

Първата си награда за „Спасяване на човешки живот“ шерифът от Дупница получи през месец март миналата година от шефа на шерифите в окръг Сарасота Кърт Хофман.