България е изразила готовност да дари своя флот от изтребители МиГ-29 на Украйна. Това е станало на 23 февруари, предава CNN.
 
Информацията е публикуване в обширен материал за изтекли онлайн свръхсекретни документи на Пентагона под заглавие - "Изтеклите документи на Пентагона предоставят рядък поглед към дълбочината на американското разузнаване относно съюзници и врагове".

Tова действие на страната ни е оценено като "предизвикателство", тъй като би оставило България без изтребители, с които да изпълнява мисиите си по Air Policing, докато не бъдат произведени в САЩ чаканите у нас F-16.
 
Изтеклият документ разкрива какво смятат САЩ за намеренията на някои европейски страни да дарят бойни самолети на Украйна, която настоява за изтребители от повече от година.

Секретните документи на американското разузнаване се появиха в социалните мрежи миналата седмица. Първоначално бяха публикувани материали за плановете на Украйна за контраатака. По-късно бяха разкрити и документи за Китай и Близкия изток. Министерството на правосъдието на САЩ започна разследване.
 
Очаквайте подробности!