Мечка гризли преследва мъж около седмица в Аляска. За щастие случайност хеликоптер прелита над заслон, в който пострадалият се е скрил, и го спасява. Животното напада и влачи мъжа няколко метра до близкия водоем, като разкъсва крака и областта около гръдни му кош.

Местността, в която се случва инцидентът, е пуста и няма кой да помогне на 60-годишния турист, пише Би Би Си.Той обаче успява да се откопчи от смъртоносната хватка и стига до заслон, в който се скрива. Мечката се оказва упорита и напада постройката, която се намира на 70 км от град Ном.

Огромна мечка нападна и уби планинарка

Мъжът я сплашва с изстрел с пистолета си и се барикадира, като от страх не мигва цяла седмица от страх, че животното ще се върне.   През това време успява да напише SOS на покрива на заслона, пише БТВ. Щастлива случайност отклонява пътя на хеликоптер и той прелита над колибата, в която раненият се бори за живота си.

Като чул звука на хеликоптер, възрастният мъж изскочил от заслона и започнал да вика за помощ. Вестник New York Times сравнява историята с филма, в който героят на Леонардо ди Каприо също бяга от мечка.

Нападната от мечка жена била с бебето на гърба си, искат да отстрелят животното

"Почти никога не сме срещали хора в тази пустош и бяхме много изненадани", казва вторият пилот на хеликоптера, лейтенант Хамак, който пръв забелязва бедстващия мъж.

Според него това е било чиста случайност, тъй като хеликоптерът се отклонил на километър от курса, за да избегне гъста облачност. Вертолетът е излетял от Коцебуе до Номе, за да закара експерти до океана, където да преброят мъртвите китове, моржове и тюлени.

Местните разказват, че много рядко се случва една и съща мечка да напада два пъти един човек или да го преследва. Обикновено животните странят от хората.

Мечка нападна туристи, има жертва