Американският режисьор Оливър Стоун каза, че западните и по-специално американските власти, в случай на ядрен инцидент, са готови да обвинят Русия за това. Режисьорът, който е известен с филмите си на военна и антитерористична тематика, смята, че САЩ могат да организират ядрен саботаж в Донбас, за да прехвърлят вината за случилото се върху Москва.

В акаунта си в Twitter Стоун попита дали Пентагонът създава условия за ядрена експлозия в републиката, която може да доведе до смъртта на хиляди цивилни.

В случай, че това се случи, Стоун описва сценария как светът ще реагира на случилото се.

„Целият свят, като дресирано куче на Павлов, ще обвинява Русия за всичко. Тази вина вече е предопределена, независимо кой натисне бутона”, смята режисьорът.

Стоун, цитиран от MK.RU, казва, че в продължение на осем години западните медии игнорират военните престъпления срещу цивилни в Донбас, но обявяват Москва виновна. Такава информационна война, смята режисьорът, има за цел да убеди света с „умение и груба сила“, че във всеки случай Руската федерация трябва да бъде обвинена.

Припомняме, по-рано заместник-ръководителят на Съвета за сигурност Дмитрий Медведев обяви, че никоя от страните не иска ядрен конфликт, но заплахата му винаги съществува. А украинският президент Зеленски започна да говори за руската ядрена заплаха за Украйна преди няколко седмици.

Руски депутат: Една ракета "Сармат" и Великобритания вече я няма

Daily Express посочи страните, които първи ще атакуват Русия в Трета световна война

Потъналият крайцер "Москва" е носил ядрени бойни глави на борда си?