Републиканската партия в САЩ поиска от президента на страната Джо Байдън да внесе разяснение в обществото относно шпионските балони на Китай и другите три обекта, които попадат в графата НЛО – всички свалени този месец от ВВС на Съединените щати.

Молбата бе отправена по време на съвещание при закрити врата между представители на Пентагона и Северноамериканското военновъздушно-космическо командване, които предоставиха последната информация по тази тема на сенатори от двете политически партии в Съединените щати.

Няма данни летящите обекти над Съединените щати, свалени през уикенда, да са вражески, или да са свързани с шпионаж от страна на Китай. Това обяви междувременно  Белият дом.

Обектите може да са свързани с търговски или изследователски организации и да не са били недобронамерени, каза говорителят Джон Кърби. По думите му е трудно да се определи целта или произходът на унищожените над Аляска, Мичиган и Канада летателни апарати.

 

Истерия в целия свят около НЛО, свалят ги!

Както обикновено, имахме още един свирен мач, в който не научихме нищо, което вече не знаехме. Ето защо искам отново да подчертая, че президентът Байдън дължи обяснение на американския народ, коментира на излиза републиканецът Том Котън, информира novini.bg.

Свалиха нов неидентифициран обект над Северна Америка

Според друг републиканец в Сената – Мич МаККонел, е "дълбоко обзепокоително", че Байдън фокусира вниманието си върху въпроси, които нямат нищо общо с актуалните "заплахи" пред страната, и че не казва "почти нищо" по същество за свалените обекти. И изрази надежда, че ще го стори в близките дни.