Училищен чистач останал шокиран, когато видял малка пума, която се озовала в празна класна стая в калифорнийско училище.

За щастие по това време в школото нямало учители и ученици. Служителят подготвял класните стаи за началото на деня, когато открил дивото животно, което се криело под учителската катедра.

Снимка, споделена в социалните мрежи, показва комфортно свитото малко.

“Пумата спокойно минала през кампуса и решила да влезе в кабинет”, разказва Хавиер Акосто, детектив в шерифството на Сан Матео.

Мечка пак слезе в Чепеларе, стигнала до къщата на зам.-кмета

Оказва се, че след това пазача затворил вратата зад гърба на животното и така то се озовало в капан. По думите на свидетели то изглеждало изплашено.

След това се изяснило, че става въпрос за малка пума,  която е на приблизителна възраст от 4 до 6 месеца. Животното вече е изпратено в зоологическата градина на Оукланд, където ще му бъдат направени и изследване.

Обичайно представителита на вида прекарват по две години край своите майки. Властите обаче не са видели възрастна женска пума в района на градчето Пескедо, чиято гимназия била посетена от неочаквания гостенин.

Сибирски тигър уби служител в зоокът, после разкъса хищник СНИМКИ

Превод: GlasNews.bg