В САЩ Доналд Питман от Нюпорт, Северна Каролина, спечели голямата награда от 200 000 долара в лотарията. Говорейки за успеха си, мъжът каза, че е купил печелившия билет благодарение на суеверието на майка си.

Американецът споделя, че майка му винаги му казвала, че ако те сърбят ръцете, трябва да ги сложиш в джоба си. Смята се, че това може да доведе до неочаквано богатство, пише Daily Star. След като ръката на Доналд започнала да го сърби, той я пъхнал в джоба си и решил да надникне в заведение, за да си купи лотарен билет Ruby Red 7.

"Пътувах за работа и първоначално не смятах да спирам за билет, но ме засърбя ръката. Спомних си съвета на майка ми, тя винаги е права, нали?", казва Питман.

Мъжът изтрил предпазния екран на билета, който показал награда от 200 000 долара.

Питман занесъл билета си обратно в магазина, за да може касиерът да потвърди печалбата му. След това той изпратил на съпругата си снимка на билета, на която тя отговорила с въпросителни.

„Помолих я да погледне номера, но след това ни свършиха текстовите съобщения и й се обадих по телефона“, каза Питман.

Американецът отбеляза, че по-голямата част от печалбата му ще бъде заделена за спестявания. Освен това Доналд планира да закупи нов офроуд мотоциклет.