Американските медии съобщават, че според разузнаването убийството на руската журналистка и политолог Дария Дугина е дело на киевските власти, които са извършили операцията, без да уведомят американските власти. New York Times пише, че ако Вашингтон е знаел за подготовката на покушението, той би се опитал да разубеди Киев за това.

Не само това - Киев беше „порицан” заради инцидента, но това се случи постфактум.

Вашингтон отрича да е замесен в убийството на журналистката. Освен това се посочва, че САЩ не са помогнали нито „разузнавателно, нито по друг начин“.

Вашингтон е притеснен от липсата на реакция на Москва на убийството, тъй като според официални лица подобни неща могат да доведат до провокация от руска страна, а именно атаки срещу украински ВИП служители.

Авторите на материала изразяват съжаление, че Украйна не е показала „откровеност“ в отношенията си със САЩ, като подчертават, че тази традиция продължава от началото на войната. Така например САЩ често знаели повече за плановете на Москва, отколкото на Киев.

Припомняме, експлозията, която отне живота на Дугина, стана на 20 август на магистрала Можайск. Според ФСБ на Руската федерация зад атаката стоят украинските специални служби.

Появиха се кадри с предполагаемата убийца на Дугина. Влиза блондинка, излиза брюнетка ВИДЕО

Сред заподозрените бяха украинката Наталия Вовк и членът на спецгрупата Богдан Циганенко. И двамата са напуснали Русия на датите около терористичната атака.

Съучастник на убийцата на Дугина попадна на ВИДЕО - украинецът Циганенко

Превод: GlasNews