45-ият президент на Съединените щати Доналд Тръмп призова за прекратяване на конституцията, което би позволило изборите през 2020 г. да бъдат отменени и той да бъде възстановен като президент, след публикуването на вътрешна кореспонденция в Twitter за ролята на социалните мрежа в предизборната кампания, съобщава CNN.

„Отменяте резултатите от президентските избори 2020 и обявявате ПРАВИЛНИЯ ПОБЕДИТЕЛ, или имате НОВИ ИЗБОРИ? Масова измама от този вид и мащаб позволява прекратяване на всички правила, разпоредби и членове, дори тези, които се съдържат в Конституцията“, написа Тръмп в социалната си медия Truth Social networks.

Публикацията на Тръмп идва след разкриването на вътрешни комуникации от служители на Twitter, които разкриват дискусия от 2020 г. в таблоида The New York Post за материал, открит в лаптопа на сина на Джо Байдън - Хънтър.

Материалът разкрива съдържанието на имейли, за които се твърди, че са изпратени от Хънтър Байдън. Според вестника Хънтър Байдън е запознал баща си, тогава вицепрезидент, със съветник на ръководството на украинската енергийна компания Burisma, в чийто борд на директорите е бил по-младият Байдън.

Изданието твърди, че тази кореспонденция противоречи на твърдението на Джо Байдън, че не е говорил със сина си за бизнес сделките му в Украйна.

Правните, политическите и комуникационните отдели на Twitter спориха дали да ограничат разпространението на статията на The New York Post в съответствие с политиката на компанията за хакнато съдържание. Дискусиите се проведоха седмици преди изборите през 2020 г., когато Джо Байдън се кандидатира срещу Тръмп.

Новият собственик на Twitter Илон Мъск нарече публикуването на вътрешни документи доказателство, че социалната мрежа е била цензурирана и нейните служители са предубедени към опонентите на Демократическата партия.

Превод: GlasNews