През март 2024 г. стана известно за смъртта на Джон Барнет, бивш служител на Boeing. Бившия служител на компанията беше намерен мъртъв, след като свидетелства в процес срещу авиогиганта.

Известно е, че Барнет е починал в колата си. Първоначално адвокатът на инженера нарече смъртта странна, тъй като... скоро трябваше да даде показания в съда.

Няколко месеца след смъртта на Барнет американската полиция съобщи, че причината за смъртта е самоубийство. Според People това е потвърдено в изявление от полицейското управление на окръг Чарлстън в Южна Каролина.

Барнет е намерен мъртъв в колата.

„В изявление от 17 май полицейското управление в Чарлстън каза, че няма доказателства за насилствено влизане или признаци на физическа борба вътре в превозното средство“, каза американската полиция.

На предната седалка до тялото на Барнет е открита бележка. Бившият инженер написа, че напоследък страда от тежки емоционални преживявания. Разследването установи, че г-н Барнет е имал дългогодишни проблеми с психичното здраве, които са се изострили от случая с Боинг.

Веднага след смъртта на Барнет семейството му потвърди, че той се бори с посттравматично стресово разстройство и пристъпи на паника. Роднините обаче обвиниха Боинг за тежкото му състояние. В същото време адвокатите на инженера увериха, че той чака края на разследването.

Припомняме, че Барнет каза, че служителите на Boeing са били принудени да инсталират стари части на нови самолети Boeing 737 и Boeing 787 Dreamliner. Бяха доставени нестандартни части, за да се избегнат забавяния на производствената линия.

А в началото на май 2024 г. при мистериозни обстоятелства почина вторият информатор, съобщил за дефекти в самолети Boeing. Твърди се, че Джошуа Дийн е починал внезапно поради „бързо развиваща се инфекция“.

Мистериозно почина втори информатор за дефекти на Boeing