Тийнейджър в Ню Мексико, САЩ, използва пистолета на баща си, за да застреля и убие дете. Случаят е от миналата седмица, пише Metro.

Уилям Браун, 39-годишен баща от Куеста, Ню Мексико, беше арестуван заедно с 14-годишния си син в петък заради смъртоносната стрелба.

Синът на Браун слушал музика с малка група тийнейджъри в дома си. „По някое време 14-годишният  извадил пистолет и го насочил към 13-годишно момиче“, съобщава щатската полиция в свое прессъобщение.

Младежът  стрелял с пистолета и  убил момичето. След това измъкнал тялото ѝ извън къщата и го оставил там. После се върнал вътре. Браун не е бил вкъщи по време на стрелбата, но се е върнал преди полицията да успее да реагира. Когато полицията пристигнала в дома, Браун отказал да излезе навън в продължение на 30 минути.

Вълна от гняв срещу Тити Папазов! Хората настояват за търсене на отговорност

Неговият син бе арестуван и задържан в център за задържане на непълнолетни.  Тийнейджърът е обвинен в убийство, подправяне на доказателства и нападение срещу полицай.

Браун също беше арестуван и обвинен в предоставяне на огнестрелно оръжие на непълнолетно лице, което довело до смърт.

Не се съобщава повече за самоличността на 13-годишната жертва - заради възрастта ѝ.  Това не е първият случай, когато непълнолетен използва оръжие на родител тази година.

През януари шестгодишно дете в Нюпорт Нюз, Вирджиния, донесе пистолета на майка си в училище, където стреля и рани своя учител.

Георги Николаев е проявявал агресия и над друг човек

Майката на детето, Дея Тейлър, бе обвинена. През март тригодишно момиче в Тексас  взе необезопасен пистолет от родителя си, докато си играело без надзор. То случайно убило четиригодишната си сестра.

През юли тригодишно дете в Калифорния случайно грабна пистолета на родителя си, с стреля и уби едногодишното си братче или сестриче.

Превод: GlasNews.bg