В полския град Краков 21-годишен украинец почина при задържане от градската охрана. Преди смъртта си починалият е бил свален от трамвайните релси, на които е лежал. Това съобщава полското издание RMF24.

В съобщението се казва, че дежурството на градската охрана на Краков е получило съобщение за неадекватно поведение на човек. Според свидетели мъжът легнал на релсите пред трамвая.

Пристигналият на място екип на градската охрана се опитал да успокои мъжа, но в крайна сметка се наложило да използва физическа сила. При ареста внезапно изгубил съзнание.

Охраната и водачът на трамвая са му оказали първа помощ. Вследствие на това на място е пристигнал и екип от лекари, които са предприели реанимационни мерки, но мъжът не е бил спасен. Той починал от внезапен сърдечен арест.

Според съобщения в медиите загиналият е 21-годишен гражданин на Украйна.

Тялото на загиналия е откарано за съдебно-медицинска експертиза. По първоначални данни по тялото на загиналия не са открити наранявания, които да сочат побой.

В момента прокуратурата, която разследва случая, очаква резултатите от тестовете за алкохол или психотропни вещества в кръвта на починалия. Те също така разследват всички обстоятелства на инцидента и действията на градската охрана на Краков.

Както беше съобщено по-рано, еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон каза, че големият брой украински бежанци в Полша прави ситуацията неустойчива. Почти 300 хиляди украинци са намерили убежище във Варшава. Това увеличи населението на полската столица с около 17%.

Превод: GlasNews