Жена от китайската провинция Хубей неочаквано преди брака научи, че всъщност е биологичен мъж. При медицински преглед е установено, че има мъжки полови хромозоми.  

След като навлязла в пубертета, 27-годишната Ли Юан (името е променено по етични причини) е загрижена за липсата на менструация и забавеното развитие на гърдите. На 18-годишна възраст момичето отива в местна болница, където е диагностицирано с абнормни нива на хормоните.

Лекарите препоръчали пациентката да се подложи на генетични изследвания, но тогава тя не приела сериозно този съвет. Едва наскоро, когато Ли Юан решила да се подложи на обстоен медицински преглед преди сватбата си, цялата истина беше разкрита, пише South China Morning Post.

След трепетно ​​очакване на резултатите от изследванията диагнозата, поставена от гинеколога Дуан Джие, се потвърждава - рядка вродена надбъбречна хиперплазия (CAH). Просто казано, Лий има мъжки полови хромозоми и тестис в корема си, но изглежда като жена.

По-късно стана известно, че и двамата родители на Лий са носители на рецесивни гени, които причиняват това заболяване. Вероятността болестта да бъде наследена от нея е 1 към 4.

Доктор Дуан Джие предложи операция за отстраняване на тестиса от корема на Ли, тъй като може да причини рак в бъдеще. В началото на април пациентката беше успешно оперирана. Сега се нуждае от редовни прегледи и продължителна хормонална терапия.

Жената всъщност се оказа биологичен мъж, смяна на пола, диагнози, разстройства, болести, любопитство, КитайЦял екран
В началото на април пациентката беше успешно оперирана Снимка: Unsplash